Op bezoek bij Bram Vos

Tijdens de coronaperiode gaat docente Eline De Becker op bezoek bij enkele docenten die sinds september van thuis uit lesgeven. De eerste in de rij is Bram Vos. Ze zocht hem op in zijn achtertuin in het centrum van Mechelen: de prachtige Predikherenbibliotheek.

studenten

Isa: ‘Ons tv-format was meteen raak’

“Ik was volop aan het werken aan mijn eigen fotografische project toen corona uitbrak. Alles dus alles even stilgelegen, maar ik ben er nu weer mee bezig. Gelukkig maar.”

studenten

Thomas: zanger en rapper met een hoek af

“In het laatste jaar van mijn middelbaar – ik zat in de richting Sociaal-Technische Wetenschappen – volgde ik een open les op Thomas More. Zo kan je als laatstejaars proeven van wat een hogeschool te bieden heeft.”

studenten

Yelena: ‘Bij Thomas More ben je geen nummer’

“Zou ik of zou ik niet? Ik ben een enorme twijfelaar. Altijd al geweest. Toen ik mijn opleiding moest kiezen na het middelbaar, bleef ik besluiteloos. Mijn ouders waren dat beu.‘Morgen gaan we jou ergens inschrijven. Zie maar dat je een richting hebt gevonden.’”

studenten

Luis: acteur, zanger én vlogger

“Ik zong en danste mee in de Ketnet Musical Team U.P. En in de spektakelmusical 40-45 van Studio 100 heb ik een figurantenrol.”

studenten

Phebe: vlogster op TikTok

“Lip sync, comics, transitions. Je vindt heel wat filmpjes van mij op TikTok. 15.000 volgers heb ik ondertussen. Ik lees niet altijd alle reacties, maar toen iemand ‘Je bent een muze’ schreef, was ik wel geflatteerd.”

studenten

Yente: deejay en vlogger

“Vroeger was ik een verlegen manneke. Haantjesgedrag, daar heb ik nooit aan meegedaan. Ik cijferde mezelf weg als anderen stonden te roepen. Zo werd ik even het ideale slachtoffer van pestende jongens. Deejayen was mijn uitlaatklep.”

studenten

Gilles: freerunner en stuntman

“Ik hang tegen het plafond in een spotje van de Vlaamse overheid en werk vaak samen met VIER en De Ideale Wereld. Mijn schouder is volledig kapot en mijn rechterhand heb ik ook al gebroken. Maar hey, dat hoort erbij.”

studenten

Amir: acteur, rapper en influencer

“Nog maar twee was ik toen we na maanden stappen in België aankwamen. We hadden moeten vluchten uit Iran. Mijn ouders droegen mij op hun armen naar hier. Dat MEB-diploma wil ik behalen voor mijn vader, die alles heeft gedaan voor zijn gezin.”

studenten

Bibi: actrice, zangeres en danseres

“In de Ketnetserie 4eVeR was ik Madelief, het vriendinnetje van Gamil, een van de hoofdpersonages. Mijn MEB-studiegenoot Amir speelde trouwens Gamil.”

studenten

Yoren (presentator MNM): ‘Bij MEB voel ik me thuis’

“Ik bouwde hele radiostations in Lego op mijn zevende. Toen ik acht was, vroeg iemand me of ik een liedje kon opzoeken dat hij op Radio Donna had gehoord. Dat bleek With Every Heartbeat van Robyn te zijn. Radio Donna, helemaal verliefd was ik erop.”

studenten

Het leven zoals het is bij MEB: Julie

Of ze voor het vak Engelse Communicatie een dag in het leven van een MEB-studente kon beschrijven? Dat moest je studente Julie geen twee keer vragen.

studenten

Op Erasmus naar Leeuwarden

Heb je zin om een deel van je studies in het buitenland te volgen? Ook dat kan bij MEB. Leen ging je voor naar Leeuwarden (NL).  Ze neemt je mee naar de campus en toont het studentenleven in Nederland.

studenten

Zo ziet het leven op De Ham eruit

Studente Amber neemt je mee op sleeptouw gedurende een typische dag op Campus De Ham: van mediacafé tot tournee générale.

Alumni

Zo kijken alumni terug op MEB

Wat doen oud-studenten na hun studies bij MEB? En hoe kijken ze terug op hun tijd in Campus De Ham? We vroegen het ze zelf op hun afstudeerfeest!

#MEB5

Met de MEB5 naar MIPCOM in Cannes

De MIPCOM in Cannes is de grootste televisiebeurs van Europa. Docent Christoph Vandewiele trok samen met de MEB5 – de top of the crop van MEB-studenten – naar Frankrijk om er te leren uit de ervaring van leidinggevende mediabedrijven.

#MEB5

#MEB5 brengt de beste MEB’ers samen

MEB wil je voortdurend uitdagen en jezelf laten overstijgen. Dat is ook nodig in de bikkelharde mediawereld. Het MEB5 Excellence programma brengt de beste MEB-studenten samen om zichzelf én de opleiding te verrijken.  

Alumni

Maarten: ‘Gebruik je studentenjaren om te falen’

“Ik wil niet het nieuwe Facebook uitvinden. Vijf jaar lang zwoegen op een project, investeringsrondes doen of technologie ontwikkelen: dat is niks voor mij. Er moet snelheid in zitten”, zegt oud-student Maarten, momenteel aan de slag als online projectverantwoordelijke bij Studio Brussel.

Alumni

Joni: ‘MEB heeft meteen een kantoor voor mij geregeld’

““In deze fake wereld van perfecte plaatjes op Instagram en Facebook is er volgens mij nood aan een  mediaproduct dat  niet alleen entertaint, maar ook iets bijbrengt”, zegt Joni Van Swalm, oud-student en baas van zijn eigen mediabedrijf Studio JAS.

Alumni

Janne: ‘Ik hou echt van tv’

“Bij Woestijnvis werken: dat is een droom die uitkomt, Ik was er al aan de slag toen ik nog MEB studeerde. Tijdens de paasvakantie van mijn laatste jaar solliciteerde ik er voor een échte job: redacteur. Ze kenden me al als stagiaire en jobstudente en wisten dus welk vlees ze in de kuip hadden.”

Alumni

Frederik: ‘Na mijn stage ben ik naar de CEO gestapt’

“Van een visrestaurant in de Balkan tot een superchique hotel in Milaan … Ik heb als growth consultant al een heel stuk van de wereld gezien. En in mei zit ik op de Growth Hackers Conference in San Francisco.”