Janne: ‘Ik hou echt van tv’

Bij Woestijnvis werken: dat is een droom die uitkomt, Ik was er al aan de slag toen ik nog MEB studeerde. Tijdens de paasvakantie van mijn laatste jaar solliciteerde ik er voor een échte job: redacteur. Ze kenden me al als stagiaire en jobstudente en wisten dus welk vlees ze in de kuip hadden.”

“Ik gaf meteen aan dat ik heel graag studio wilde doen. Ik vind  het  wel  leuk  om  scenario’s  te bedenken en te ensceneren. In humaninterestprogramma’s komt de input 100% van de mensen die je aan het filmen bent. Bij een studioprogramma heb je het meer in de hand. Als je schrijft dat ze moeten springen in de studio… Ja, dan springen ze, hè. (lacht)
Komen te gaan, Zelfde deur, 20 jaar later: meteen mocht  ik  meewerken aan fijne programma’s.
Komen te gaan, Zelfde deur, 20 jaar later: meteen mocht  ik  meewerken aan fijne programma’s. In de zomer van 2018 begon ik dan als redacteur bij Control Pedro. Ik hou echt van tv. Je kan er werken op grote projecten en de koppen samensteken om te brainstormen over één ding. Je werkt ook met grotere budgetten dan online.
Echt, ik heb gevonden wat ik wil doen. Wat ook zo leuk is: ik krijg veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ik werk samen met mensen die jaren ervaring hebben met humor. Toch vertrouwen ze me genoeg om me meteen stukken scenario te laten schrijven.
Sommige   autocues   komen    van    mijn  hand. Humor mag ver gaan voor mij. Zo hebben we ooit bij Control Pedro een filmpje uitgezonden dat ik ergens had gevonden. Het  was  ‘omgekeerd’:  je  zag brandweermannen kinderen in een brandend huis zetten. Sommigen kunnen dat als iets lugubers zien, maar ik heb het toch maar mooi op tv gekregen.
Wat ik zelf hilarisch vond? We doen vaak Skypegesprekken met mensen in het buitenland in Control Pedro. Die worden meestal ’s nachts opgebeld. Het is dan pikdonker buiten en je kan zo niet zien of ze écht in het buitenland wonen. Omdat onze panelleden bijna altijd over de achtergrond beginnen, vragen we de Skypegast om in een deel van zijn huis te gaan zitten waar je écht kan zien dat hij niet in België is. Onlangs skypeten we meteen Indische dokter, een pimple popper. Hij zat in een kamer die vol standbeelden stond. Die leken allemaal massief en zwaar, maar toen hief hij er een op alsof het niks was. Het bleek een houten beeld te zijn dat heel licht was. Ja, het zag er grappiger uit dan het nu klinkt. (lacht)
Of MEB deuren heeft geopend? Ik heb stage kunnen lopen bij Woestijnvis omdat ik mijn docente Roos Van Acker had aangesproken. ‘Heb jij een e-mailadres?’, vroeg ik. Ze antwoordde dat ze eens op die redactie zou binnenspringen. En de bal ging aan het rollen. MEB geeft je dus zeker een voetje tussen de deur, maar ik heb die wel zélf opengetrokken.”

01. Podcast: Onverklaarbaar

🎧 Tijdens de activiteitenweek voor de paasvakantie waagden de studenten van 1MEB zich aan een heuse Podcast Challenge. In aanloop naar de examens trakteren we jullie elke dag op een nieuwe podcast uit onze top 10. 🥇 Op de enige, echte 1ste plaats en dus niet te missen: Onverklaarbaar 👉🏼 In deze podcast wisselen Stiene […]

02. Podcast: Nietes Welles Nietes

🎧 Tijdens de activiteitenweek voor de paasvakantie waagden de studenten van 1MEB zich aan een heuse Podcast Challenge. In aanloop naar de examens trakteren we jullie elke dag op een nieuwe podcast uit onze top 10. 🏆 Vandaag op een schitterende 2e plaats: Nietes Welles Niets 👉🏼 In ‘Nietes welles nietes’ krijgt iedere aflevering een […]

03. Podcast: Five!

🎧 Tijdens de activiteitenweek voor de paasvakantie waagden de studenten van 1MEB zich aan een heuse Podcast Challenge. In aanloop naar de examens trakteren we jullie elke dag op een nieuwe podcast uit onze top 10. 🏆 Vandaag beginnen we met onze top 3 met op een welverdiende derde plaats: Five! 👉🏼 Gitte, Dorien, Rapha, […]