“Van een visrestaurant in de Balkan tot een superchique hotel in Milaan … Ik heb als growth consultant al een heel stuk van de wereld gezien. En in mei zit ik op de Growth Hackers Conference in San Francisco.”
“Heel tof, maar het is ook intensief. Ik werk vaak van ’s morgens tot ’s avonds laat. Elke maand zit ik toch meer dan een week in het buitenland. Fijn? Zeker. Maar reizen en uit je koffer leven: dat is ook vermoeiend.
Samen met de klant zoek ik een manier om een product te laten groeien. Wat werkt er marketing wise? We werken in sprints, short-term én long-term.
Wat ik precies doe? Samen met de klant zoek ik een manier om een product te laten groeien. Wat werkt er marketing wise? We werken in sprints, short-term én long-term. We zetten er een budget op en zien wat het effect is. Business venture validation: daar hou ik me ook mee bezig. Als een bedrijf een nieuw product wil lanceren, dan check ik op een kwantitatieve manier of het ook werkt. Mijn job is niet altijd evident. Ik moet immers als externe bij bedrijven langsgaan en dan zeggen wat ze moeten doen. Dat ligt soms moeilijk. Geen enkel bedrijf wil te horen krijgen dat zijn product niet werkt.
Bij het vak Businessmodeling van docent Steven De Hertogh leerde ik het boek The Innovator’s Method kennen. Dat boek inspireerde me om stage te gaan doen bij het bedrijf Board of Innovation. Daar werd ik meteen in het diepe gegooid. Het was van: hier is je bureau, maak je nuttig en find opportunities. Na mijn stage ben ik naar de founder gestapt. ‘We zouden je willen houden, maar er is geen vacature.’
Hij heeft me doorverwezen naar de spin-off The Growth Revolution, And here I am. Het is een tip die ik aan studenten wil geven: zie jezelf niet als een stagiair, maar als een volwaardige werknemer tijdens je stage. Ga ervoor. Stap naar de CEO, laat je opmerken.
Elke dag leer ik iets bij. Ik krijg de kans om met veel grote bedrijven te werken: Philips, Playmobil, ING, Wolters Kluwer, … Had je me vorig jaar gezegd dat ik dit allemaal zou doen, dan had ik je niet geloofd.
Media en Entertainment Business, een gloednieuwe richting op Thomas More in Mechelen. Ik moest geen twee keer meer nadenken: daar zou ik me voor inschrijven. Het was gewoon meant to be.
Voordat ik aan MEB begon, studeerde ik toegepaste economische wetenschappen. Dat deed ik echt niet graag. Ik kom uit een traditionele familie waarin er eigenlijk maar drie opleidingen gewaardeerd worden. Rechten, economie of geneeskunde. Ik had zeven herexamens bij TEW en de goesting om te studeren was echt gone. Toen ik aan het googelen sloeg om te zien wat ik dan wél wilde doen, kwam ik uit op de richting Media & Entertainment in een private school in het Amerikaanse Orlando. Die opleiding was wel heel duur. Oké, dan ga ik maar werken en vertrek ik volgend jaar naar Orlando, dacht ik. Een maand later typte ik die termen nog eens in en ineens kreeg ik als zoekresultaat Media en Entertainment Business, een gloednieuwe richting op Thomas More in Mechelen. Ik moest geen twee keer meer nadenken: daar zou ik me voor inschrijven. Het was gewoon meant to be.”