Claudia: ‘Ik zorg ervoor dat tv-programma’s digitaal voortleven’

“Opgeven? Geen sprake van, ik ben een doorzetter”, zegt Claudia. “En ik ben zo blij dat ik mijn droom niet heb losgelaten.”

“Mijn eerste job was een functie op de marketingafdeling van SD Worx. Dat was een heel administratieve baan, niet mijn ding. Ik was dan ook in de wolken toen ik op een zaterdag telefoon kreeg van de vrouw die me had begeleid tijdens mijn stage bij de VRT. ‘Claudia, wij hebben iemand nodig op de communicatiedienst. Asap. Zou jij maandag al kunnen beginnen?’ Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen. Ik ben wel nog naar SD Worx gegaan om alles netjes af te sluiten daar.

Op de communicatiedienst was ik fotograaf en grafisch ontwerper. Ik mocht een maand lang meewerken aan VRT NXT, een programma voor jongeren met radio-, televisie- of online talent. Die socialmediacampagne nam ik volledig voor mijn rekening. Dat was zeker stresserend, maar ook supertof om te doen. En ik werd zo opgemerkt door de mensen van de hr-dienst, die zagen dat ik wel wat aankon.

Nu ben ik verantwoordelijk voor de social media van Eén. Ik volg de programma’s op, selecteer beelden en maak er trailers van. Memes creëren, online extensies bedenken: mijn takenpakket is gevarieerd en interessant.

Nu ben ik verantwoordelijk voor de social media van Eén. Ik volg de programma’s op, selecteer beelden en maak er trailers van. Memes creëren, online extensies bedenken: mijn takenpakket is gevarieerd en interessant. Ken je Down the snow? Down the road-presentator Dieter Coppens liftte samen met Dieter om 2700 kilometer te overbruggen.

Ze reisden van het koude stadje van de kerstman naar Wachtebeke, waar de Warmste Week van Music For Life aan de gang was. En naar aanleiding van Reizen Waes kon je je eigen scratchmap maken. Dat is natuurlijk leuk, op zo’n map aanduiden waar jij al bent geweest. Ik zorg er dus voor dat tv-programma’s digitaal voortleven. Dat kan een video zijn, een fragment uit een aflevering, maar ook een online product zoals die scratchmap.

Creatief denken, dat heb ik geleerd bij MEB. De docenten zeiden altijd dat geen enkel idee slecht is. Uit elk idee kan iets geweldigs voortvloeien.

Creatief denken, dat heb ik geleerd bij MEB. De docenten zeiden altijd dat geen enkel idee slecht is. Uit elk idee kan iets geweldigs voortvloeien. Ik durf gerust mijn gedacht te zeggen. In Innovatielab werden we ook getraind op het samenwerken met mensen die je niet kent. En dat komt van pas in zo’n creatieve job als de mijne. Er staat hier op de redactie een ideeënbus: we mogen altijd met voorstellen komen. Het is echt wel een voordeel dat ik regelmatig moest pitchen bij MEB. Dat doen we hier immers vaak. Als iemand een leuk idee heeft, dan wordt dat toch af en toe uitgewerkt. Dat stimuleert je natuurlijk om zelf iets origineels te bedenken.

Ja, dit is echt een droomjob. Ik ben 24, net afgestudeerd en mag al voor het grootste mediabedrijf van België werken. Mijn creatief ei, dat kan ik hier zeker kwijt. Ik zal niet snel uitgekeken geraken op deze job. Zeker omdat ik op verschillende diensten mag werken. Fijn dat zoiets kan. Laat mij maar blijven bij de VRT, dit is mijn plek.”

01. Podcast: Onverklaarbaar

🎧 Tijdens de activiteitenweek voor de paasvakantie waagden de studenten van 1MEB zich aan een heuse Podcast Challenge. In aanloop naar de examens trakteren we jullie elke dag op een nieuwe podcast uit onze top 10. 🥇 Op de enige, echte 1ste plaats en dus niet te missen: Onverklaarbaar 👉🏼 In deze podcast wisselen Stiene […]

02. Podcast: Nietes Welles Nietes

🎧 Tijdens de activiteitenweek voor de paasvakantie waagden de studenten van 1MEB zich aan een heuse Podcast Challenge. In aanloop naar de examens trakteren we jullie elke dag op een nieuwe podcast uit onze top 10. 🏆 Vandaag op een schitterende 2e plaats: Nietes Welles Niets 👉🏼 In ‘Nietes welles nietes’ krijgt iedere aflevering een […]

03. Podcast: Five!

🎧 Tijdens de activiteitenweek voor de paasvakantie waagden de studenten van 1MEB zich aan een heuse Podcast Challenge. In aanloop naar de examens trakteren we jullie elke dag op een nieuwe podcast uit onze top 10. 🏆 Vandaag beginnen we met onze top 3 met op een welverdiende derde plaats: Five! 👉🏼 Gitte, Dorien, Rapha, […]