Challenge Weeks

Benieuwd naar je eerste dag MEB?

Bij MEB start je niet met een les, maar in de praktijk. Op onze onthaaldag leer je nieuwe medestudenten en docenten in een ongedwongen en creatieve sfeer kennen.

Medialab

Trailer Controlled

In het Medialab in het eerste jaar ontwikkel je in een klein team een nieuw mediaformat voor een Vlaams productiehuis (voor TV, YouTube, sociale media …). Voor dit format moet je ook een trailer monteren: een korte promofilm waarin je het concept van jouw format uitlegt. Wat vind jij van ‘Controlled’?

Start-up factory

Zo start jij je eigen start-up

The Start-Up Factory is het sluitstuk van je opleiding MEB. In dit lab lanceer je een startup rond een media- en entertainmentidee dat je zelf kiest. Starten doen we met een teamdag zoals deze. Aloha!

Challenge Weeks

Challenge Week 2017 Aftermovie

In elk semester van je opleiding MEB staat er een challenge week op het programma. Hier ga je in kleine teams aan de slag met uitdagingen en projecten van échte bedrijven. Bekijk hier de aftermovie van Challenge Week 2017.

Challenge Weeks

Challenge Week 2018 Aftermovie

In elk semester van je opleiding MEB staat er een challenge week op het programma. Hier ga je in kleine teams aan de slag met uitdagingen en projecten van échte bedrijven. Bekijk hier de aftermovie van Challenge Week 2018.

Start-up factory

Brainstormdag Start-Up Factory

Welke richting je ook uitgaat in de media- en entertainmentsector, brainstormen hoort er altijd bij. Tijd om het beste idee eruit te kiezen!

Medialab

Medialab: briefing van een BV

In het Medialab in het eerste jaar ontwikkel je in een klein team een nieuw mediaformat voor een Vlaams productiehuis (voor TV, YouTube, sociale media …). Starten doe je met een korte briefing. Hierin legt de opdrachtgever uit wat hij/zij verwacht van jullie. En soms is dat zelfs een BV …  

Start-up factory

Start-Up Sneak Peek

Halverwege de Start-Up Factory stel je je start-up idee voor aan het brede publiek (inclusief media-ondernemingen) op de Start-Up Factory Sneak Peek beurs in Campus National (Antwerpen). Wie weet vind je er zelfs je eerste klant?

Start-up factory

Dit was Start-Up Factory 2018

Welke start-ups kwamen uit de eerste editie van Start-Up Factory? Je ontdekt ze allemaal samen op deze poster.

Start-up factory

Dit was Start-Up Factory 2019

Van ruilkaarten voor e-sports liefhebbers tot een nieuwe battle royale: dit zijn alle ideeën uit Start-Up Factory editie 2019!

Start-up factory

Trailer HASTRO

Voor Start-Up Factory 2018 ontwikkelde Joni Van Swalm van Studio JAS ‘Hastro de dromenvanger’. Bekijk hier de trailer van deze online webreeks.

Medialab

Medialab: maak je format succesvol

Het geheim van The Voice? Dat zit ‘m in de draaiende stoel. Maar er zijn nog elementen die bepalen of jouw tv-format een succes wordt. De docenten MEB van Medialab kennen ze op hun duimpje.

Medialab

MEBFlix 2019 Aftermovie

MEBFlix? Dat is de grootste tv-beurs van Vlaanderen voor would-be mediamakers. Hierop stellen studenten MEB hun format een eerste keer voor aan het productiehuis waar ze voor werken. En dat is niet in een saai verkoopspraatje …

Medialab

MEBFlix 2017 Aftermovie

Wie heeft het beste tv-format van alle eerstejaars MEB? Dat mag je op MEBFlix zelf uitmaken. Watch. And learn.

Medialab

MEBFLIX 2018

Ook op de MEBFlixbeurs 2018 – waar eerstejaars het resultaat van Medialab voorstellen – was het weer over de koppen lopen. Eén tv-format van eerstejaars werd zelfs gepitcht bij de VRT!

Medialab

Trailer De Arena

In het Medialab in het eerste jaar ontwikkel je in een klein team een nieuw mediaformat voor een Vlaams productiehuis (voor TV, YouTube, sociale media …). Voor dit format moet je ook een trailer monteren: een korte promofilm waarin je het concept van jouw format uitlegt. Wat vind jij van ‘De Arena’?

Medialab

Trailer Het huis van Pandora

In het Medialab in het eerste jaar ontwikkel je in een klein team een nieuw mediaformat voor een Vlaams productiehuis (voor TV, YouTube, sociale media …). Voor dit format moet je ook een trailer monteren: een korte promofilm waarin je het concept van jouw format uitlegt. Wat vind jij van ‘Het Huis van Pandora’?

Medialab

Trailer Een mens mag dromen

In het Medialab in het eerste jaar ontwikkel je in een klein team een nieuw mediaformat voor een Vlaams productiehuis (voor TV, YouTube, sociale media …). Voor dit format moet je ook een trailer monteren: een korte promofilm waarin je het concept van jouw format uitlegt. Wat vind jij van ‘Een mens mag dromen’?

Medialab

Trailer De Grens

In het Medialab in het eerste jaar ontwikkel je in een klein team een nieuw mediaformat voor een Vlaams productiehuis (voor TV, YouTube, sociale media …). Voor dit format moet je ook een trailer monteren: een korte promofilm waarin je het concept van jouw format uitlegt. Zou jij kijken naar ‘De Grens’?

Medialab

Trailer The Outlaw

In het Medialab in het eerste jaar ontwikkel je in een klein team een nieuw mediaformat voor een Vlaams productiehuis (voor TV, YouTube, sociale media …). Voor dit format moet je ook een trailer monteren: een korte promofilm waarin je het concept van jouw format uitlegt. Geniet van ‘The Outlaw’!