Wat is Media en Entertainment Business?

Ben je benieuwd naar het geheim achter een succesformat zoals De Slimste Mens? Wil je later zélf aan de slag in de media? Kies dan voor Media en Entertainment Business, de meest ondernemende mediaopleiding van Vlaanderen.

Van tv-formats over Instastory’s tot Youtube-series: hier leer je hoe verschillende media werken en hoe jij je passie voor media kan vertalen naar een succesvol mediaproduct.

Ben je creatief? Ondernemend? En wil je graag meer weten over de ‘achterkant’ van het medialandschap? Dan ben jij de mediaprofessional die we zoeken. Wij leren je hoe je een nieuw medium in de markt kan zetten, maar evengoed hoe je als influencer geld kan verdienen met je talent.

Vanaf dag één ga jij aan de slag. In het eerste jaar werk je aan je eigen tv-programma in het Medialab. In het tweede jaar kom je in het Business Lab te weten welke mediaproducten geld in het laatje brengen. En als derdejaars stamp je je eigen mediabedrijf uit de grond in The Start-Up Factory.

Je diploma op zak en zin om nog verder te studeren? Deze opleiding biedt je een sterke voorbereiding op een schakeljaar naar een master Handelswetenschappen of Communicatiewetenschappen.

Ontdek hier het ganse MEB-programma: opbouw, vakken, troeven …

Campus De Ham Mechelen

Je studeert in de stad van de beste burgemeester ter wereld. Mechelen is hip and happening. Een stad op studentenmaat en daar is Campus De Ham je thuisbasis. Een gezellige en hippe mediacampus met een groot mediaforum voor events en meetings, een communicatiebureau, professionele radio-, tv- en fotostudio’s, montageruimtes, grafische ateliers en een newsroom. Of passeer eens in het Pro Media Lab, waar je als mediastudent alle professionele audiovisueel materiaal kunt ontlenen tegen spotprijzen. Effe time-out? In het mediacafé geniet je dagelijks van een lekkere koffie, cappuccino, chai latte of verse ice-tea.

De sfeer tussen docenten en studenten is werkelijk bijzonder op Campus De Ham. Kom dat zien: je voelt je hier meteen thuis!

Contact

Raghenoplein 21bis
2800 Mechelen

Bekijk op Google Maps

Onthaal Campus De Ham

T +32 15 36 91 00
E info.deham@thomasmore.be