This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Een stage in de VS? Doén, zegt MEB’er Pieterjan

Een stage in België? Dat zag Pieterjan Ingels, derdejaars Media&Entertainment Business, niet zitten. Dus pakte hij zijn koffers en trok naar Washington DC in de VS. Hier beleeft hij zijn ‘American Dream’.

Pieterjan1

Pieterjan: “Stage lopen in de VS is een geweldig grote eer, aangezien ik de eerste MEB-student ben die de kans kreeg om naar Washington te komen en deel te nemen aan een programma van The Washington Center. Deze organisatie laat studenten uit 27 verschillende landen naar Washington komen om een semester stage te lopen in een lokaal bedrijf. Wij leven allemaal samen in één gebouw. Hier wonen meer dan 400 jongeren waaronder ik en 7 andere Belgen.”

Pieterjan2

Joy Of Motion

“Tijdens mijn interview met The Washington Center had ik verteld dat ik geïnteresseerd ben in social media en in mijn vrije tijd graag theater speel. Ze zijn er dan ook in geslaagd mij een stage aan te bieden die beide combineert. Ik doe stage bij Joy Of Motion Dance Center, een van de grootste dansscholen van Washington DC. Hier ben ik marketing- en productiestagiair, wat betekent dat ik zowel onder de marketing director als de productie director werk.”

“Ik mag het socialemediaplan voor de lente schrijven en uitvoeren, maar even goed backstage werken bij de dansoptredens die we doen. Het is echt een heel leuk kantoor met een supertoffe sfeer. Zo moesten we – onder lichtelijke peer pressure waar ik mogelijk ook schuldig aan ben (lacht) – allemaal verkleed komen werken op Halloween. Ik mag ook elke week gratis een van de 250 danslessen volgen, waar ik gretig gebruik van maak.”

Twee vakken verplicht

“Studenten die deelnemen aan het Washington Center-programma moeten ook verplicht 2 vakken opnemen tijdens het semester. Dat betekent dat ik fulltime werk van maandag tot donderdag en woensdagavond van 18.30 tot 21.30 uur én vrijdag overdag les volg. Het ene vak op woensdag is een echt academisch vak, in mijn geval ethiek binnen de journalistiek. Hiervoor moeten we wekelijks een taak indienen en onlangs moest ik ook een examen afleggen.”

DC never sleeps

“Op vrijdag hebben we een carrièregericht vak: de LEAD-course. Dit staat voor Leadership, Engagement, Achievement en Development.  Hierin worden we voorbereid op alle mogelijke elementen van onze verdere carrière. Natuurlijk heb ik nachtelijk DC toch ook al een paar keer verkend. Het cliché is hier dat DC altijd slaapt en NYC nooit, maar dat is duidelijk niet waar (lacht).”

“Al bij al denk ik dat ik aan mijn ervaringen in DC een heel erg mooie herinnering ga overhouden. Niet alleen ervaar ik hier de cultuur van het land, de stad en de werkvloer, maar ik heb ook een hele hoop geweldige nieuwe mensen leren kennen.”

2017-12-18T14:25:50+00:00

Over de auteur:

Als kind gebeten door het televisievirus, jaag ik nu mijn droom achterna om iets te kunnen betekenen bij het uitwerken van een televisieprogramma. Woestijnvis rekent al op mij als logger voor verschillende producties en hieruit wil ik groeien naar een redactionele of productionele job met verschillende facetten waarin ik mij helemaal kan uitleven.

Plaats een reactie