This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Dit is het muzikaal talent van MEB

Neen, de richting Media en Entertainment Business is géén showbizzschool. Maar achter de schermen zijn wel heel wat studenten hard aan het timmeren aan hun muzikale carrière. Net als Cherine, Donia, Bart en Jessie.

Cherine Mroue

Cherine is 22 jaar en is vooral gekend van haar geweldige verschijning in The Voice Van Vlaanderen waar ze tot aan liveshow 2 geraakte. In alle eerlijkheid had ze liever wat verder geraakt maar ze is enorm tevreden met het parcours dat ze heeft afgelegd.

Van kleins af aan stond Cherine al mee te zingen met alle Disneyklassiekers. Ze groeide op in een appartementsblok waar heel haar familie woonde. Zo pikte ze van alle muziekstijlen wel wat op.

“Mijn mama&oom luisterden naar de standaard 80’s muziek en Franse chansons, mijn tante naar Italiaanse hits, mijn neefjes naar pure rock&metal en mijn oma naar opera”.

 

Ondanks haar betoverende performances in The Voice heeft Cherine nooit muziekschool of kunsthumaniora gedaan. Ze heeft ook lang niet durven toegeven dat ze kon zingen. Op de vraag antwoorde ze dan steeds “niet dat ik het weet”.

Zelf schrijft ze wel teksten. Ze begeleidt dit nog niet met instrumenten maar liet wel weten dat ze ooit graag piano zou spelen.

Momenteel doet ze alles op haar eentje, maar ze hoopt dat dit snel verandert. Heel graag zou ze een vaste gitarist of pianist vinden die dezelfde muzikale visie deelt. Maar ze is alvast dankbaar voor de vele muzikale vrienden die ze dit jaar heeft gevonden en die haar helpen bij opnames en dergelijke. “Dit is een enorme luxe en dat maakt deze hobby nog leuker!”

Hoe komt Cherine nu bij Media en Entertainment Business terecht? Dit komt grotendeels door The Voice! Daar ontdekte ze niet alleen haar passie voor muziek, maar ook alles wat er rond komt kijken. Ze raakte enorm gefascineerd door hoe alles werd geproduceerd en zweefde zo richting de nieuwe studiekeuze.

“In muziek zou ik graag willen groeien, maar eerlijk gezegd zing ik even graag voor een klein publiek als voor een groot. Zolang mijn stem gehoord kan worden en mijn emoties en gevoelens gedeeld kunnen worden en ik mensen kan raken, ben ik gelukkig.”

Wil ze later iets in de muziek gaan doen of liever iets met MEB of een combinatie?

“Een combinatie zou ik top vinden. Laura Tesoro haar job, is daar ergens een sollicitatie voor??”

Donia Dab

Donia Dab, ja dat is zijn echte achternaam, is een Limburger met roots uit Madagascar. Donia is 19 jaar oud, maar ontdekte zijn passie voor muziek al op vroege leeftijd. Hij wist meteen dat hij hier iets mee wou gaan doen.

Zo startte hij zijn carrière in 2007 door in het kinderkoor van Zonhoven te stappen. Door zijn peter, die ook zijn overbuur was, raakte Donia geïnteresseerd in zelf muziek spelen. Hierdoor begon hij met gitaar, maar gaandeweg raakte hij ook meer en meer in de ban van drums. Dit zorgde voor een dilemma over wat hij nu net zou willen studeren op de academie. Hij koos uiteindelijk voor drums.

Naast drums en gitaar heeft Donia nog een enorme resem aan muziekinstrumenten op zijn palmares staan. Hij speelt ook klarinet, saxofoon, basgitaar, ukelele, marimba, xylofoon, pauken, vibrafoon en piano. Maar voor zijn eerste kleine doorbraak liet hij zijn instrumenten even links liggen en verbaasde hij het publiek van “Kia-D-Max” met zijn stem. Dit was een zangwedstrijd voor geselecteerde Limburgse scholen. Donia kwam hier als winnaar uit de bus en mocht namen zoals ‘Regi’ vervolledigen op de setlijst van “Paal Op Stelten”.

Tegenwoordig focust hij zich steeds minder op zang en laat hij anderen liever voor hem zingen in de studio. Donia is namelijk ook producer. Dit doet hij voornamelijk als hobby. In 2016 koos hij wel om productie te studeren in een zevende jaar, maar zette even zijn muzikale droom aan de kant na het overlijden van zijn moeder. Dit was een enorm keerpunt in zijn leven en hij besloot even compleet te breken met zijn passie en zich te storten op een andere uitlaatklep, de media.

Zo kwam hij bij de tv-serie ‘Familie’, waar hij al een tijd vaste figurant was, een producer tegen die hem richting Media en Entertainment Business duwde. Op aanraden van hem besloot Donia een kijkje te gaan nemen en hij was meteen verkocht.

Stilletjesaan begint het muzikale vuur in Donia weer te groeien. Naast freelance muzikant zijn, producet hij ook weer meer en meer muziek. Dankzij de media beseft hij dat hij niet alleen meer van muziek wil maken, maar ook meer dan muziek wil maken, zolang het maar creatief is. Wij kijken alvast uit naar de projecten die Donia ons gaat laten zien in de volgende jaren.

Bart Samyn

Bart begon al van jonge leeftijd te slagen op vanalles en nog wat. Hierdoor was het al snel duidelijk dat Bart op drumschool moest. Eerst deed hij dit privé bij zijn nonkel, maar zijn ambitie was groter. Hij startte met de muziekschool maar kreeg al snel schrik dat hij door alle theoretische lessen de passie in muziek zou verliezen. Hierdoor besloot hij met de muziekschool te stoppen en met de steun van zijn muzikale familie in de rug besloot hij solo verder te gaan.

Later richtte hij met een aantal vrienden de groep Bosum op. Dit motiveerde Bart om nog meer met muziek bezig te zijn en zo ontwikkelde hij steeds meer zijn muzikale passie.Ondertussen is Bart professionele drummer en kan hij zich ook verder helpen op de piano, gitaar, bas en de mondharmonica. Bart maakt ook solomuziek onder het alias Tvision waarmee hij onder andere in Noxx Antwerpen het dak eraf drumde.

Met zijn groep Bosum heeft Bart al best grote dingen bereikt. Zo stond zijn groep onlangs in een uitverkochte Ancienne Belgique en Het Depot waar hij onder meer de line-up deelde met Sean Dhondt en Kraantje Pappie maar ze hebben ook al in de Q-Music & JIM-studios gestaan.

Als je Bosum’s werk wilt bewonderen kan dit binnenkort op Spotify, Itunes, Vevo en hun eigen website bosumofficial.com. Hun eerste EP komt uit in maart en dit belooft goed nieuws. Hiervoor strikten ze namelijk Barry Grint voor de mastering. Deze producer is vooral bekend van zijn werken met o.a. Prince, Madonna, Guns’n’Roses, David Bowie, Oasis, Fleetwood Mac, Eric Clapton, Tina Turner, Kool And The Gang en nog talloze anderen.

Naast muziek ontwikkelde Bart ook een liefde voor het ontwikkelen van tv formats. Dit werd al snel opgepikt door een producer van Vice TV. Hij raadde Bart aan om deze interesse nog verder te ontwikkelen in de richting Media & Entertainment business.

Het liefst zou Bart van zijn muziek zijn beroep maken, maar een combinatie in de media-industrie ziet hij ook helemaal zitten. Hij eindigde met zijn levensmotto:

“If you can dream it, you can make it.”

Jessie Thijs

Jessie (21 jaar) is fanatieke zangers, kokkin en kattenliefhebster. Al toen Jessie een kleutertje was, liep ze dagelijks door het huis te zingen. Ze besloot op deze leeftijd ook in de dansschool van haar tante ballet te volgen. Omdat Jessie tijdens het dansen steeds zat mee te zingen met de muziek leek het ook een logische keuze haar naar musicalschool te sturen. Dit hield ze vol en na de dansschool besloot ze zich ook aan te sluiten bij de muziekschool. Maar hier besefte ze al snel dat haar passie meer bij popmuziek lag dan bij musicalmuziek en ze ging een andere weg.

In de middelbare school werd Jessie vaak gezien als een buitenbeentje en muziek schrijven hielp haar even af te zonderen van de realiteit. In teksten kon ze haar echte gevoelens kwijt en ontwikkelde ze zich als singer-songwriter.

Na het middelbaar kon ze eindelijk haar zin doen en begon ze met een studie in de Pop Soul studio te Antwerpen en dit vervolgde ze met 1 jaar songwriting bij PXL in Hasselt.

Jessie schreef in het verleden voornamelijk songs voor verscheidene bands ,maar nu gaat ze haar muzikale doel solo achterna. Zo heeft ze al heel wat bereikt. Naast het podium omverblazen in The Voice Van Vlaanderen (waar trouwens 4 jury’s draaiden!) stond ze ook in de Q-studio’s en op Jim Maniacs. Ervaringen die ze nooit zal vergeten.

Later zou Jessie heel graag haar eigen muziek blijven schrijven en een job in de media willen. Dit omdat ze het angstaanjagend vind om een muzikale droom na te jagen in dit kleine landje.

“Ik denk dat het erg onrealistisch is om je geld te verdienen in België met alleen maar je eigen muziek. Mocht ik op miraculeuze wijze zoveel muziek gaan verkopen dat ik daarnaast niet meer hoef te werken, dan zou ik me wel even terug voor 100 procent op mijn muziek smijten. Het zou wel fijn zijn om dan mijn MEB-kennis te kunnen gebruiken en er na die carrière dan weer op terug te vallen.”

 

 

 

 

2018-10-05T09:47:42+00:00

Over de auteur:

Plaats een reactie